EN GÄSTPLATS I HAMNEN

Välkommen till Björholmen! Hamnen ligger på den nordvästra spetsen av Tjörn vid ingången till Stigfjorden i en charmig, väl bevarad fiskeby. Till söder ligger Kyrkesund och norrut Mollösund.

I Björholmens hamn finns det gästbåtsplatser för 30 båtar. Behöver du tanka finns det både Bensin & Diesel direkt på bryggan. Boka din plats via dockspot eller ring vår hamnkapten.

Du når hamnkapten Heikki på 0702-02 69 02

EN FAST PLATS I HAMNEN

Vi har för närvarande ca 250 båtplatser upp till 4,5 meter breda. Flertalet av dessa ligger vid fasta träbryggor med pålar eller Y-bommar/pelarbojar i aktern. För mindre båtar finns platser innanför öarna i hamnen. Vi har ingen fast avgift för att få tillgång till båtplats. Ni betalar endast hyra. Ni har tillgång till era platser 1 April t.o.m. 31 okt.

I båtplatshyran finns parkeringsplatser som endast vid enstaka tillfällen är upptagna. Tillgång till toa/dusch/hwc, tvättavdelning och sugtömningsstation för tömning av septiktank Bensin/diesel kan du tanka på bryggan inne vid kajen.

I övrigt finns restaurang, café, glasskiosk. Härlig badstrand med vit sand! Badtunnor, bastu att hyra.

Båtplatser med lite högre standard.

A,B,C,D,Fl bryggorna (se separat bryggskiss) har bra djup (upp till 5 m) med tillgång till el/vatten. Dessa bryggor har även belysning.
Akterförtöjning utgöres av både bommar, stolpar och pelarbojar.

Båtplatser med lägre standard-E/F/G

Dessa bryggor är ej utrustade med belysning/el eller vatten. Båtplatserna är generellt av mindre storlek och med grundare vatten. De ligger österut inne på kajen eller öster om och i anslutning till öarna. Här finns flytbryggor med bommar, träbryggor med pålar eller bommar. Platser för ekor finns även med bojförtöjning.

Vi har ingen vinterförvaring eller serviceverksamhet på marinan. Ej heller erbjuder vi vinterplatser i havet. Möjlighet till sjösättning finns inom närområdet. Lyft av båt eller mast kan ej göras hos oss. Rampen finns till endast för de som har båtplats hos oss..

Information om våra fasta båtplatser erhålls genom att maila oss på hamn@bjorholmensmarina.se  Glöm ej ange båttyp samt uppgift om bredd, längd och djup. Något kösystem finns ej för de som inte redan har plats i hamnen.

Vi ser fram emot att höra ifrån er!

Bryggplatser & nr.gif
L1030333.JPG
 
DSCF9249.jpg
DSCF9545.jpg