NYFÅNGAT OCH NOGA UTVALT

En maträtt blir aldrig bättre än sina råvaror. Därför samarbetar vi bara med traktens bästa leverantörer och allt som kommer in i vårt kök är noga utvalt. Tonvikten ligger på fisk och skaldjur, men vi serverar även fräscha vegetariska rätter och kött från djur som betat fritt. 

På Björholmens Brygga finns det 60 platser inne och 120 platser ute.

Restaurangen är öppen varje dag från juni - augusti

Lunch 12-15

Middag 18-22

Boka bord på 0304-66 39 00 eller mail guest@bjorholmensmarina.se

MENY

Veckans sommarlunch:

Dagens fisk - 175:-

Förrätter:



Råbiff med vinägerchips, gurka, schalottenlöks emulsion, karamelliserad lök, syrad schalottenlök
 - Stor/Liten 145:-/265:-



Matjesill, potatiskräm, ägg, gräslök, friterad kapris, pepparrot, senapskräm, picklad rödlök

 - 155:-

Blomkål, senapsfrö, havremjölk, kallpressadrapsolja, körvel, bovete, kräm på blomkål, buketter, picklad blomkål med senapsfrön (Vegansk)
 - 125:-



Räkmacka, med ägg 63C, dillemulsion, pepparrot, dill, citron, kavring Stor/Liten
 195:-/295:-



Huvudrätter:


Torskrygg med grillad purjolök, kokt potatis, blåmussla, musselsås, gulbeta, libbsticka - 325:-



Grillad Pluma, salladskål, vitlöksolja, emulsion på persilja, palsternacka
 - 285:-

Vaxbönor med kikärtsemulsion med Basilika, Spenat, rostade kikärtor, potatis samt picklad palsternacka. (Vegansk)
 - 235:-



Barn: 
Halv portioner med potatispuré och sås - 125:-




Dessert:



Rotselleri/kokosglass med jordgubbar , citronmeliss (Vegansk) - 135:-



Ängssyraglass med havre och björnbär

 - 135:-

Chokladtryffel med chokladkräm - 55:-














 
DSCF5702.jpg
DSCF5504.jpg